«علی اکبر پوراحمد نژاد» تاکید کرده که  بقیه برندها که هنوز مشمول طرح رجیستری نشده‌اند به زودی وارد این طرح می‌شوند و این موضوع درآمدها را بازهم بالاتر خواهد برد که در نهایت به نفع مردم خواهد بود.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق تهران همچنینش اشاره می‌کند که تعداد موبایل‌هایی که در شبکه مخابراتی از کار افتاده‌اند را قابل ملاحظه نیست و معتقد است که بسیاری از آنها توانسته‌اند به شبکه بازگردند:

    «براساس قانون مهلتی یک ماهه  برای اظهار گوشی‌های وارداتی به صورت قاچاق مقرر شد تا دارندگان این گوشی‌های تلفن همراه با پرداخت تعرفه‌های قانونی عملا مجوز فعالیت در شبکه را اخذ کند. بخش عمده‌ای از این تلفن‌ها با پرداخت عوارض قانونی امکان استفاده از شبکه را پیدا کردند. قطعا طیف کلانی از این فرصت برای پرداخت عوارض قانونی استفاده کرده‌اند زیرا می‌دانسته‌اند که در صورت عدم پرداخت ارزش سرمایه‌اشان از بین می‌رود.»

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق تهران همچنین اظهار داشته که پیش از اجرای طرح رجیستری واردات تلفن همراه از طریق شبکه‌های قانونی انجام نمی‌شد و بنابراین هزینه واردات تلفن همراه قاچاق با واردات قانونی اصلا قابل مقایسه نبود. به گفته پوراحمدنژاد آمار نهایی این درآمد 25 فروردین ماه از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام خواهد شد که در اختیار عموم هم قرار خواهد گرفت:

    «عوارض واردات موبایل حدود 15 تا 16 درصد است که 4 درصد از این رقم تعرفه واردات تلفن همراه است و 9 درصد ارزش افزوده و 2 درصد هم مالیات تکلیفی است.»

«علی بشارتی» عضو انجمن حمایت از مصرف‌کنندگان در گفتگو با دیجیاتو عنوان می‌کند که طبق آمار خود دولت بیش از 6 هزار موبایل از کار افتاده است. او باور دارد که این آمار حالا بسیار بیشتر شده چرا که در دو ماه آخر سال گذشته برندهای مطرح و بیشتر مورد استفاده‌ای چون الجی و هوآوی وارد طرح رجیستری شده‌اند:

    «آماری که برخی از دست‌اندرکاران طرح اعلام کرده‌اند مربوط به دی‌ماه بوده در حالی که در بهمن و اسفند برندهایی چون نوکیا، الجی و هوآوی و شیاومی وارد طرح شده‌اند که احتمالا بیشتر از برند گران‌قیمت در دست مردم قرار دارند. مشکل اصلی اینجاست که صاحبان موبایل الجی زمانی با قطعی و خارج شدن از شبکه مواجه شدند که ادارت به تعطیلات عید مواجه شده بود، برندهای دیگر هم تا آخر ماه وضعیتشان مشخص می‌شود و اینکه آمار را قابل ملاحظه ندانیم درحالی که هنوز بخش اعظمی از آن آشکار نشده به نظر من گزاره چندان صحیحی نیست.»

بشارتی با اشاره به نحوه رجیستری در کشورهای دیگر تاکید می‌کند که روند از کار افتادن موبایل‌ها در شبکه امری عادیست ولی از دوجهت در کشور ما قابل بررسی است، او دو پرسش خود را اینگونه مطرح می‌کند و به دیجیاتو می‌گوید که متاسفانه در حال حاضر پاسخی برای آنها وجود ندارد:

    «سوال اول اینست که آیا تمام تقصیر از دست رفتن آنتن یک شبکه به‌خاطر قصور مشترک بوده و سامانه همتا و دیگر سازمان‌های درگیر طرح رجیستری در این میان هیچ کوتاهی از جمله اطلاع‌رسانی ناقص و کمبود نیروی انسانی برای رسیدگی به مشکلات و... نداشته‌اند؟ پرسش بعدی نیز به این موضوع برمی‌گردد که برخورد با فروشندگان مغازه‌داری که زیربار فروش موبایل قاچاقی خود نمی‌روند چگونه صورت گرفته؟ در بسیاری از موارد خریدار موبایل به وعده فروشنده موبایل را خریداری کرده و حالا هم نمی‌تواند کاری از پیش ببرد، تکلیف چیست؟»

طرح رجیستری در سال 97 قرار است که به ایستگاه نهایی خود برسد و البته بنا به گفته مدیر ICT ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به دیجیاتو هنوز زمان نهایی شدن آن مشخص نیست.

اخیرا اعلام شد که درآمد گمرک هم از محل واردات موبایل تلفن همراه در 6 ماه گذشته و پس از اجرای طرح ثبت شناسه دو و نیم برابر شده است، در این‌صورت به‌نظر می‌رسد که بهتر است طرح رجیستری برای همه جامعه به صورت برد-برد در بیاید و جدا از افزایش درآمد دولت و دیگر بخش‌ها، کلیه خریداران و دارندگان موبایل نیز بتوانند از تمامی ابعاد این طرح راضی باشند. مقاله های اپلیکیشن همتا , استعلام اصالت گوشی و انتقال مالکیت گوشی را در این زمینه مطالعه نمایید .

منبع : دیجیاتو









هیواتک , سامانه مشاوره هیواتک , رفع مشکلات رایانه , رفع مشکلات موبایل , رفع مشکلات اینترنت , پاسخگویی به سوالات کامپیوتری , پاسخگویی به سوالات رایانه ای , پاسخگویی به مشکلات رایانه ای , سامانه رایانه کمک هیواتک , رایانه کمک هیواتک , رایانه کمک تلفنی , مشاوره خرید موبایل , رفع مشکلات کامپیوتری , مشکلات کامپیوتری تلفنی , مشاوره خرید لپ تاپ , معرفی پیام رسان تلگرام و نحوه عضویت , خاموش شدن چراغ اینترنت مودم و قطع و وصل شدن اینترنت , روش های پاکسازی فایل های اضافی اندروید , معرفی شبکه اجتماعی اینستاگرام و عضویت, راهنمای نرم افزار اندروید سامانه ثنا , فراموش کردن سوالات امنیتی اپل آیدی , فعال کردن Find My iPhone , پیدا کردن گوشی آیفون دزدیده شده , چگونه کش تلگرام را پاک کنیم ؟ , دادن مک ادرس به مودم tp-link , مک فیلترینگ مودم زایکسل , نصب کارت صدا , عمودی نوشتن در ورد , ریکاوری عکسهای پاک شده تلگرام , ارور ساخت اکانت اینستاگرام , باز کردن قفل گوشی سامسونگ , پاک کردن other ایفون , رفع مشکل قطع شدن صدا در ویندوز ( ویندوز7 , 8.1 , 10 ) , مشکل روشن نشدن آیفون , تشخیص گوشی قاچاق از گوشی اصل , کد تست گوشی سامسونگ ( کد های مخفی سامسونگ ) , فارسی کردن زبان اینستاگرام , فعال سازی و لغو رومینگ همراه اول , مسدود کردن تماس های دریافتی ایفون , حذف اپل آیدی , گذاشتن پیام ثابت در لایو استوری , آنبلاک کردن در اینستاگرام , چگونه کلش را سیو کنیم ؟  , دو قراردادی که آتیه‌سازان را با مشکل مواجه کرد  , خانه‌های روستایی بیمه می‌شوند , صرف‌نظر از درآمد مالیاتی به بهای افزایش ضریب نفوذ بیمه , ماجرای تلگرام ویروسی چه بود؟ , بعد از سرقت یا گم شدن گوشی همراه باید چکار کنیم؟  , نسخه به‌روزرسانی شده برای آیفون‌ها منتشر شد , کدام شهرها زودتر به اینترنت ۵G مجهز می‌شوند؟ , آئین‌نامه حمایت‌های قضایی از دانشجویان ابلاغ شد , شکایت از تعیین سقف حقوق برای مقامات و مدیران دولتی , منابع درمان تامین اجتماعی را به خزانه نریزید , گلایه کارگران از مجلس به‌خاطر مصوبه ضد تأمین اجتماعی در بودجه ۹۷ , کاهش 4.4 درصدی موجودی پرونده های دادگستری استان کرمان , تسک میران، وارد کننده قانونی و رسمی محصولات MI در ایران , رجیستری تبلت پس از رفع موانع واردات , شیائومی مشمول رجیستری شد , عرضه قانونی محصولات برند MI در ایران , پر شدن هارد کامپیوتر , کانکت نشدن گوشی به جیمیل