نشانه های خرابی کارت گرافیک از آن دسته از سوالاتی است که توسط کاربران به تعداد زیاد پرسیده می شود. روش های مختلفی برای تست سالم بودن کارت گرافیک و یا نیم سوز بودن آن وجود دارد که در این مقاله سعی کرده ایم به آن بپردازیم.
قبل از هرچیز اگر کامپیوتر دیگری دارید که می توانید از کارت گرافیک آن برای تست استفاده کنید، اولین اقدام را به شکل تست سخت افزاری قطعه مشکوک انجام دهید. نکته ی مهم برای تست سخت افزارهای کامپیوتر این است که اولا قطعات کامپیوتری که برای تست کردن استفاده می شود تطابق کامل با مادربورد و سایر اجزای آن سیستم داشته باشند.
نشانه های خرابی کارت گرافیک کامپیوتر
نشانه های خرابی کارت گرافیک را می توان از چند زاویه بررسی کرد:
- اگر کامپیوتر خود را روشن کرده اید و همه اتصالات مانیتور و کامپیوتر برقرار است اما تصویری بر روی مانیتور خود نمی بینید ممکن است کارت گرافیک شما سوخته باشد.
- اگر بر روی مانیتور شما خط های راه راه عمودی از بالا به پایین وجود دارد به احتمال زیاد کارت گرافیک شما آسیب دیده است.
- اگر بعد از نمایش صفحه خوش آمدگویی ویندوز ، صفحه مانیتور شما خاموش می شود به احتمال زیاد یکی از قطعات الکترونیکی مرتبط با کارت گرافیک شما آسیب دیده است.
- اگر بعد از روشن شدن کامپیوتر خود صدای بوق از داخل کیس شنیده شود به احتمال خیلی زیاد کارت گرافیک شما آسیب دیده است و یا به درستی در محل اتصال خود با مادربورد قرار داده نشده است.
- اگر بعد از مدتی کار کردن با یک بازی یا نرم افزار سنگین ، کند شدن انتقال تصویر و بی کیفیت شدن تصویر را حس می کنید احتمالا مشکلی در سیستم خنک کننده کارت گرافیک شما به وجود آمده است.
همانطور که توجه می کنید علائم زیادی برای بررسی خرابی کارت گرافیک می توان بر شمرد و در خیلی موارد نیز مشکل از کارت گرافیک نیست. بلکه مشکل می تواند از منبع تغذیه و یا مادربورد شما باشد که اجازه انتقال تصویر را به کارت گرافیک نمی دهد.
از کجا بفهمیم کارت گرافیک سوخته است ؟
اگر با تست سیستم با یک کارت گرافیک دیگر ، تصویر به مانیتور شما منتقل شد، ناگفته پیداست که کارت گرافیک شما دچار مشکل است و باید تعمیر یا تعویض شود. اما اگر با تست یک کارت گرافیک دیگر ، باز هم تصویری بر روی مانیتور خود نمی بینید مشکل را باید در قطعات دیگر جستجو کرد و یا سیم اتصال مانیتور به کارت گرافیک را نیز مورد بررسی قرار داد. احتمال دارد سوکت های این کابل کج شده یا شکسته شده باشند.
گاهی اوقات به علت خراب شدن چیپ ست مربوط به انتقال تصویر در مادربورد ، امکان انتقال تصویر وجود ندارد. گاهی اوقات نیز به علت بروز مشکل در منبع تغذیه سیستم ، توان کافی برای انتقال تصویر به مانیتور وجود ندارد. حتی گاهی به علت بروز مشکل در پردازنده مرکزی سیستم (CPU) نوبت به عملیات انتقال تصویر نمی رسد.
علت سوختن کارت گرافیک چیست ؟
یکی از مهمترین دلایل سوختن و آسیب دیدن کارت گرافیک نوسانات مربوط به منبع تغذیه و ضعیف بودن پاور سیستم است. بنابراین همیشه از پاورهای استاندارد استفاده کنید. در بسیاری از موارد نیز اتصال کارت گرافیک ناسازگار با مادربورد سیستم ، باعث بروز خطا در کارت گرافیک می شود. در بسیاری اوقات نیز به علت خراب شدن فن خنک کننده کارت گرافیک و با داغ شدن بیش از حد کارت ، آسیب های جدی به بورد کارت گرافیک می رسد.
در پایان متذکر می شویم که اگر در خصوص سخت افزار کامپیوتر و تست قطعات و مشکلات آنها تخصص کافی ندارید ، حتما از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا کمترین آسیب به سیستم کامپیوتری شما برسد.
منبع : علائم سوختن کارت گرافیک کامپیوتر
هیواتک , سامانه مشاوره هیواتک , رفع مشکلات رایانه , رفع مشکلات موبایل , رفع مشکلات اینترنت , پاسخگویی به سوالات کامپیوتری , پاسخگویی به سوالات رایانه ای , پاسخگویی به مشکلات رایانه ای , سامانه رایانه کمک هیواتک , رایانه کمک هیواتک , رایانه کمک تلفنی , مشاوره خرید موبایل , رفع مشکلات کامپیوتری , مشکلات کامپیوتری تلفنی , مشاوره خرید لپ تاپ , معرفی پیام رسان تلگرام و نحوه عضویت , خاموش شدن چراغ اینترنت مودم و قطع و وصل شدن اینترنت , روش های پاکسازی فایل های اضافی اندروید , معرفی شبکه اجتماعی اینستاگرام و عضویت , علت وصل نشدن کامپیوتر به اینترنت در ویندوز 7 , رفع مشکل دانلود نکردن در گوشی ها , چگونه آیفون را ریست فکتوری کنیم , علائم سوختن کارت گرافیک کامپیوتر , از بین بردن ویروس شورت کات در ویندوز